Składniki:
- 1 słoiczek buraczków ćwikłowych (grubo starte, bez chrzanu!),
- 2 łyżeczki musztardy,
- przyprawa do zup maggi (1 łyżeczka),
- małe opakowanie śmietany jogurtowej,
- ew. pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Buraczki odcedzić i wyłożyć na miseczkę. Następnie włożyć do niej musztardę, maggi, śmietanę i ew. pieprz. Całość wymieszać. Doskonale smakuje do II-go dania jako dodatek do mięs. Wyśmienita. Palce lizać.
Potrzebne przybory:
Miska, łyżka.
Uwagi:
" Z PIEPRZEM LUB SOLĄ, Z CZYM PAŃSTWO WOLĄ?"S m a c z n e g o ! ! ! !
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Agata |