Składniki:
- 350 g cukru pudru,
- 1/2 kg mąki,
- 250 g masła,
- 4 jajka,
- 3 łyżki kakao,
- 1/2 szklanki kwaśnej śmietany,
- 2 łyżeczki proszku,
- cukier waniliowy.
Jak przyrządzić?
Masło rozgrzać do gęstości śmietany (ręką ucierać), dodać cukier puder, mąkę zmieszaną z proszkiem, śmietanę, wyrobić. Ubić pianę, wymieszać z ciastem, podzielić ciasto na połowę. Jedną część zagnieść z kakao, drugą część pozostawić białą. Kłaść na blachę warstwami: spód czekoladowy a wierzch biały.
Uwagi:
Piec na jasnozłoty kolor, następnie lukrować.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | fruzielka |