Składniki:
- 500g potrójnie zmielonego twarogu,
- 4 żółtka,
- 100g masła,
- 50g gorzkiej czekolady,
- 150 g śmietany 30%,
- 150g cukru pudru,
- laska wanilii,
- 100g bakalii,
- 100g suszonych owoców.
Jak przyrządzić?
Żółtka utrzeć z cukrem i posiekaną wanilią, dodać śmietanę, podgrzewać aż masa zgęstnieje, ucierając dodawać stopniowo ser, masło i bakalie. Czekoladę rozpuścić, połączyć z połową masy serowej. Formę wyłożyć gazą, lekko ugniatając włożyć najpierw jasną a potem ciemną część masy i zawiązać gazę. Naczynie przykryć i obciążyć, wstawić do lodówki na 12 godzin. Wyjąć z formy i udekorować owocami.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | fruzielka |