Ciasto chlebowe

Przepis kulinarny

Składniki:

- 500g maki pszennej,
- paczuszka suszonych drozdzy,
- lyzeczka soli i cukru,
- szczypta mielonego kminku i kolendry,
- 15g smalcu,
- 2 jajka,
- 1/4 l letnej wody.

Jak przyrządzić?

Make wsypac do miski, domieszac do niej drozdze, przyprawy i smalec. Dolac wode, wbic jajka i wyrobic calosc na gladkie ciasto. Odstawic do wyrosniecia na 1/2 godz. Po tym czasie ciasto ponownie wyrobic i odstawic na 1/2 godz. Z ciasta wywalkowac placki. Foremki wysmarowac tluszczem,polozyc w nich ciasto i nakluc je widelcem, oblozyc dowolnymi skladnikami i piec 20-25 min. w temp. 220 C

SMACZNEGO!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Trudnośćprosty
Kaloryczność530 kcal
Autorilona

Ciasto chlebowe: Podobne przepisy

Ciasto chlebowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy