Składniki:
- Puszka kukurydzy konserwowej
- Puszka czerwonej fasolki
- Jedna pora
- Ser żółty starty
- Majonez
- Puszka ananasa pokrojonego w kostkę
- Sól
- Pieprz
Jak przyrządzić?
Odsączona kukurydzę wrzucamy do miseczki, Czerwoną fasolke wrzucamy na sitko i polewamy przegotowana zimna wodą jak obleci z wody dodajemy do kukurydzy.Dodajemy ananasa, musi być mocno odsączony. Kroimi porę tak ok pół sredniej, ścieramy troszke żółtego sera, na grubych oczkach i wszystko dokładnie mieszamy. dodajemy majonezu tylko tyle aby połaczyc składniki i na koniec troszke soli i pieprzu do samku. Smacznego!
Potrzebne przybory:
Miska
Otwieracz do puszek
Nóż
Łyzka do mieszania
deska do krojenia
Tarka do starcia sera
Uwagi:
Fasole musimy polać woda aby obmyć ja z sosu w którym się znajduje w puszce. Mozna tez dodać kurczaka wędzonego pokrojonego lub jak ktos lubi kiełki.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Autor | Dominiczka |