Składniki:
- 4 jaja,
- szklanka cukru pudru,
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżki kakao.
Białka ubić, dodajac po jednym żółtku; dodać cukier, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Upiec ciasto!
Krem:
- 1 masło,
- 1 żółtko,
- 8 łyżek cukru pudru,
- 1 serek homogenizowany,
- 1 cukier waniliowy.
Polewa:
- 4 łyżki śmietany,
- 4 łyżki masła,
- 4 łyżeczki cukru pudru,
- 4 łyżeczki kakao.
Jak przyrządzić?
Upieczone ciasto przekrocić tak, jak do tortu (2 razy), przełożyc kremem i polac polewą.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Renata |