Składniki:
2 puszki tuńczyka sałatkowego (może być w oleju),
puszka słodkiej kukurydzy,
szklanka ryżu,
majonez,
sól,
pieprz.
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Tuńczyka odsączyć z oleju lub sosu własnego i wrzucić do miski, następnie dodać odsączoną kukurydzę i zimny, ugotowany ryż. Wszystkie składniki wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku a na koniec majonez (w proporcji jak kto lubi).
Potrzebne przybory:
Garnek, miska i otwieracz do puszek :)
Jak podawać?
Miskę udekorować zieloną sałatą, przełożyć sałatkę i gotowe.
Uwagi:
Prosta, tania i szybka i naprawdę smaczna.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | nieistniejaca |