Kosz - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

spirytus,
sok do rozcieńczania - koncentrat malinowy lub wiśniowy,
ewentualnie barwnik spożywczy - polecam niebieski.

Jak przyrządzić?

Do kieliszków 50 ml nalewamy koncentrat, tak z 1 cm. Patrząc po wysokości kieliszka, dolewamy spirytus, tylko powoli zeby sie nie wymieszało. Musi zostać minimum 1 cm luzu, patrząc od góry. Następnie podpalamy spirytus i dociskamy ręką, tak aby sie przyssało (nie parzy). Jeśli dobrze będzie trzymał, energicznie mieszamy - tak jakbyśmy grali w kosza, odklejamy kieliszek od ręki i pijemy.

Potrzebne przybory:

Kieliszek i zapalniczka

Jak podawać?

Najlepiej zgarnąć kilka osób i zagrać w kosza - fajna zabawa :)

Uwagi:

Najlepiej lać na oko jesli chodzi o proporcje sok-spirytus, ale nalezy zachowac odstęp od góry kieliszka - inaczej sie nie przyssie.Proszę sie nie zrażać, jak za pierwszym razem kieliszki bedą odpadać od ręki podczas mieszania. Polecam robić to na zewnątrz - szkoda dywanu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Trudnośćśredni
AutorXaime

Kosz: Podobne przepisy

Kosz: wypróbuj również

Powiązane Tematy