Składniki:
spirytus,
sok do rozcieńczania - koncentrat malinowy lub wiśniowy,
ewentualnie barwnik spożywczy - polecam niebieski.
Jak przyrządzić?
Do kieliszków 50 ml nalewamy koncentrat, tak z 1 cm. Patrząc po wysokości kieliszka, dolewamy spirytus, tylko powoli zeby sie nie wymieszało. Musi zostać minimum 1 cm luzu, patrząc od góry. Następnie podpalamy spirytus i dociskamy ręką, tak aby sie przyssało (nie parzy). Jeśli dobrze będzie trzymał, energicznie mieszamy - tak jakbyśmy grali w kosza, odklejamy kieliszek od ręki i pijemy.
Potrzebne przybory:
Kieliszek i zapalniczka
Jak podawać?
Najlepiej zgarnąć kilka osób i zagrać w kosza - fajna zabawa :)
Uwagi:
Najlepiej lać na oko jesli chodzi o proporcje sok-spirytus, ale nalezy zachowac odstęp od góry kieliszka - inaczej sie nie przyssie.Proszę sie nie zrażać, jak za pierwszym razem kieliszki bedą odpadać od ręki podczas mieszania. Polecam robić to na zewnątrz - szkoda dywanu.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Xaime |