Składniki:
5 jaj, 5 łyżek mąki, 5 łyżek cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 słoik prażonych jabłek, 20 dag orzechów włoskich, opakowanie wiórków kokosowych - w zależności od tego kto jak lubi- duże lub małe, 1 słoik pestkowanych wiśni, puszka brzoskwiń - pokroić w plastry, 2 galaretki wiśniowe, 3 łyżki żelatyny, 2 śnieżki, 2 łyżki żelatyny.
Jak przyrządzić?
Upiec biszkopt na dużej blaszce, odstawić do przestygnięcia, połączyć: 1 słoik prażonych jabłek, 20 dag orzechów włoskich, opakowanie wiórków kokosowych - w zależności od tego kto jak lubi - duże lub małe, 1 słoik pestkowanych wiśni, puszka brzoskwiń - pokroić w plastry, rozpuścić galaretkę i połączyć z żelatyną, a następnie wlać do pozostałych składników i odczekać aż zacznie tężeć - WAŻNE!
Przygotować Śnieżkę zgodnie z przepisem, połączyć z rozpuszczoną i chłodną żelatyną. Na biszkopt wyłożyć owoce, całość przykryć Śnieżką i wszystko dobrze schłodzić - można polać delikatnie czekoladą.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | KASIA |