Składniki:
Ciasto: 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, 2 jajka, żółtko.
Masa budyniowa: litr mleka, 3 budynie czekoladowe.
Masa serowa: pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, 4 serki waniliowe, 3 jajka,białko, budyń śmietankowy, polewa czekoladowa, wiórki kokosowe.
Jak przyrządzić?
Zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i, stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać. Na końcu lekko mieszając, połączyć ze sztywną pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC.
Uwagi:
Uważać, bo znika bardzo szybko :))
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Autor | elle |