Sk艂adniki:
1 kg watrobki drobiowej,
0,5 kg wedzonego boczku,
0,5 kg wieprzowinki albo piersi kurczaka,
4 cebule,
puszka kukurydzy,
puszka czerwonej fasoli,
jabluszko,
przecier pomidorowy,
maka do obtoczenia,
sol i pieprz,
przyprawa do potraw meksykanskich,
olej do smazenia,
woda.
Jak przyrz膮dzi膰?
Watrobke pokroic w dosc male paseczki, obtoczyc w mace i przesmazyc. Wrzucic do rondla - dopiero posolic. Wedzony boczek pokroic w podobnej wielkosci kawalki, przesmazyc i do rondla. Wieprzowinke lub piersi takze tak samo potraktowac Pokroic, przesmazyc i do rondla. Miesko w rondlu zalac woda, tak aby je kompletnie przykryc i dusic na malym ogniu. Cebule pokroic w sredniej wielkosci paski, przesmazyc i tez do rondla. Jabluszko obrac, pokroic i do rondla. Do gestniejacej masy dodac przyprawe, pieprz i sol wedlog uznania oraz przecier. Jak wszystkie skladniki sie ladnie zespola i przepachna, dodac kukurydze i fasole z puszki - zagotowac i odstawic. Najsmaczniejsza dnia nastepnego, jak wszystkie skladniki ladnie przepachna razem.
Uwagi:
Podawac mozna ze wszystkim - z chlebkiem, ryzem, makaronem, a nawet z ziemniaczkami. Wspaniala podstawa pod wodke... Smacznego!
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | marzenka |