Składniki:
3 jajka, 30 dag żółtego sera, 3 parówki, 2 pomidory, 2 zielone ogórki, kilka pieczarek, łyżka masła, sól, pieprz, szczypiorek
Jak przyrządzić?
Rozpuszczamy masło na patelni, wbijamy jajka. Wcześniej kroimy pomidory, ogórki, pieczarki i parówki w plastry, ser ścieramy na tarce na grubych oczkach a szczypiorek drobniutko siekamy. Na jajkach układamy na zmianę warzywa, ser i szczypiorek. Sól i pieprz do smaku na ostatnią warstwę. Przykrywamy wszystko i "pieczemy" do momentu rozpuszczenia się sera.
Jak podawać?
Oczywiście po przygotowaniu możemy przed podaniem polać pizzę ketchupem lub majonezem.
Uwagi:
Parówki można zastąpić kiełbaską lub wędzonym boczkiem. Pieczarki wcale nie są konieczne, wszystko zależy od gustów smakowych przygotowującego. Można również dodać papryki, tylko należy ją najpierw chwilkę poddusić we wrzącej wodzie. Inaczej będzie za twarda.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | agunia |