Kotlety z pieczarek (szybkie)

Przepis kulinarny

Składniki:

pieczarki - 20-30 dag,
cebula - duża,
tarta bułka,
olej do smażenia,
jajko, sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Pokrojoną na drobną kostkę cebulkę podsmażamy na tłuszczu, w tym czasie trzemy pieczarki na grubej tarce (całe), dodajemy jajko, 2 łyżki tartej bułki, sól, sporo pieprzu świeżo zmielonego, podsmażoną cebulkę, formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce, smażymy na oleju przez 5-10 minut.

Potrzebne przybory:

tarka, patelnia nóż i widelec (talerz)

Jak podawać?

z ziemniaczkami lub bułką

Uwagi:

Uwaga! Czas od starcia pieczarek do rozpoczęcia smażenia nie powinien przekraczać 5 minut, bo pieczarki zaczną puszczać soki i do odpowiedniej konsystencji będzie trzeba dodać więcej bułki, co nie wpływa korzystnie na smak.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania18 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4
Przybliżony koszt2 zł
AutorArturB

Kotlety z pieczarek (szybkie): Podobne przepisy

Kotlety z pieczarek (szybkie): wypróbuj również

Powiązane Tematy