Chrzan na parze

Przepis kulinarny

Składniki:

1/2 l kwaśnej śmietany,
1/2 l świeżo utartego chrzanu,
6 całych jajek,
4 łyżki octu,
4 łyżki cukru.

Jak przyrządzić?

Śmietanę, jaja, cukier, ocet dać do garnka, postawić na bardzo małym ogniu i ubijać (mikserem lub trzepaczką do piany) tak długo, aż zacznie się lekko gotować. Zagotować nie dłużej jak 1-2 min. Wsypać do tego utarty chrzan i ciągle mieszając zagotować na małym ogniu około 5 min. Jeszcze ciepły wkładać do pojemniczka, zostawić do wystygnięcia. Z tej porcji wychodzi około 1,5 l pysznego chrzanu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćprosty
AutorDAMAJANTE

Chrzan na parze: Podobne przepisy

Chrzan na parze: wypróbuj również

Powiązane Tematy