Składniki:
75 dag filetów rybnych,
4 łyżki oleju lub oliwy,
4 słodkie papryki,
6 pomidorów,
4 ziemniaki,
2 jajka,
1 jogurt,
8 dag tartego sera,
ząbek czosnku,
łyżka drobno posiekanej pietruszki i selera, naciowego,
sól,
vegeta.
Jak przyrządzić?
Warzywa umyć i oczyścić. Płaskie naczynie natłuścić olejem, włożyć do niego pokrojone w grube kawałki i natarte solą i vegetą filety. Rybę przykryć warstwą surowych, pokrojonych w cienkie plasterki ziemniaków; na to warstwa pomidorów i papryki. Całość polać jogurtem wymieszanym z jajkami, serem i zieleniną. Wstawić na 30 min. do niezbyt gorącego piekarnika, aby potrawa się zapiekła.
Jak podawać?
Najlepiej na talerzu....;)
Uwagi:
Palce lizać!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 5-6 |