Składniki:
makaron spaghetti, sos napoli w proszku(obojętnie jakiej firmy), czosnek, pieprz, oregano, majonez (polecam majonez KIELECKI - jest najlepszy), tuńczyk sałatkowy w sosie własnym
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Przygotować sos wg przepisu na opakowaniu (dodając trochę mniej wody niż zaleca producent aby sos był bardziej gęsty), dodać 1-2 ząbki czosnku i przyprawić pieprzem i ziołami. Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem napoli, na to ok. 2 łyżki majonezu, a na wierzch dosyć sporo osączonego tuńczyka.
Potrzebne przybory:
garnek, rondelek, łyżka
Jak podawać?
najlepiej smakuje z białym wermutem
Uwagi:
Należy zjeść od razu po przyrządzeniu, ponieważ szybo stygnie z uwagi na fakt, że majonez i tuńczyk nie były podgrzewane. Smakuje rewelacyjnie.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | bomba kaloryczna |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | gryjta1 |