Składniki:
Wolowina drobno pokrojona, makaron sojowy (namoczony w zimnej wodzie), kielki soi, papryka czerwona (pokrojona w kostke), ostra papryka (swieza lub w proszku), czerwona cebula (pokrojona w osemki), czosnek (w plasterkach), sos ostrygowy (2 lyzeczki), sos sojowy (ciemny, 2 lyzeczki), 1/3 kostki Knorr z kury, olej.
Jak przyrządzić?
Smazymy na najwiekszym ogniu. Na mocno rozgrzany olej wrzucamy plastry wolowiny (cienkie), niech okolo 20 sek. sie podsmazy z ostra papryka, potem wrzucamy cebule i czosnek (znowu ok. 20 sek. podsmazamy ciagle mieszajac). Dodajemy reszte skladnikow: papryke, pedy. Dodajemy makaron sojowy i sos z kostki knorr. Wszystko dokladnie mieszamy i gotowe! Smaczos!
Jak podawać?
Podawac w miskach, z limonka i szczypiorem do dekoracji.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | Jadzia |