Sk艂adniki:
podwojna piers z kurczaka lub indyka, 1 duze opakowanie zupy cebulowej w proszku lub 2 male gorace kubki, kubeczek smietany pelnotlustej, 2 torebki ryzu
Jak przyrz膮dzi膰?
Pokroic w kostke piers, wrzucic do naczynia zaroodpornego, wsypac zupe w proszku i porzadnie wymieszac, zeby proszek obtoczyl mieso, na koniec wylac na to smietane, przykryc i wlozyc do piekarnika. Zapiekac ok. 30 min. az smietana z zupa lekko zgestnieje, nie ma potrzeby dodawac tluszczu, podawac z ugotowanym ryzem. Proste, pyszne, szybkie danie.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczno艣膰 | srednia |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | Di |