Składniki:
Składniki:
awokado - 1 szt.,
krewetki lub kraby - 1 puszka (10 dag),
majonez - 2-3 łyżki,
przecier pomidorowy - 1 łyżeczka,
koniak lub sok z pomarańczy - 1 łyżka,
sok z cytryny - 1 łyżka,
ewentualnie sól.
Jak przyrządzić?
Krewetki lub kraby odsączyć na sitku. Majonez wymieszać z przecierem i łyżką alkoholu lub soku. Awokado obrać, wyjąć pestkę, pokroić w kosteczkę, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z wcześniej przygotowanym sosem, krabami lub krewetkami.
Jak podawać?
Podawać z białym pieczywem.
Uwagi:
Można dodać sól do smaku. Podawać z białym pieczywem.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Margi |