Składniki:
jaja,
szczypior,
pieczarki,
majonez,
sól,
pieprz,
rzodkiewka,
natka pietruszki.
Jak przyrządzić?
Jaja ugotować na twardo. Obrać i przekroić na połówki. Pieczarki obrać i sparzyć wrzątkiem. Szczypiorek pokroić drobno. Pieczarki zetrzeć na tarce. Z połówek jaj wyjąć żółtka do miski, dodać szczypior, pieczarki, majonez do smaku, sól i pieprz. Ponakładać w połówki białek. Udekorować majonezem, rzodkiewką i listkiem pietruszki.
Potrzebne przybory:
garnek, miska, tarka, nóż, deska.
Jak podawać?
Na zimno, na talerzu.
Uwagi:
Pieczarki nalerzy sparzyć i zetrzeć przed podaniem. Powód: po dłuższym czasie sczernieją.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | czupurek |