Karp w zapiekance pieczarkowo-śmietanowej - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

filet z karpia 1 kg, pieczarki 1 kg, śmietana zakwaszana 2 op. 125 g, 2 żółtka, masło do duszenia pieczarek i olej i mąka do smażenia karpia

Jak przyrządzić?

1. Filet z karpia pokroić w dzwonka.2. Pocięte wzdłuż ogonka pieczarki udusić na maśle dodając przyprawy.3. Karpia usmażyć na oleju, uprzednio obtoczonego mąką.4. W śmietanie rozbełtać żółtka.5. Usmażonego karpia włożyć do naczynia żaroodpornego, wyłożyć nań uduszone pieczarki i zalać śmietaną z żółtkami.6. Zapiec w piekarniku w 160 stopniach do zgęstnienia śmietany.7. Podać na stół i życzyć smacznego.

Jak podawać?

Podawać na gorąco, smakuje też na zimno. Można odgrzać.

Uwagi:

Cały proces ok.30-50 minut i UWAGA!!!! Może zabraknąć!!! takie dobre.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorWojtek z Torunia

Karp w zapiekance pieczarkowo-śmietanowej: Podobne przepisy

Karp w zapiekance pieczarkowo-śmietanowej: wypróbuj również

Powiązane Tematy