Składniki:
1,5 kostki margaryny, 2,5 szklanki mąki, 2 szklanki cukru pudru, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, 8 jajek, biszkopty okrągłe, powidło śliwkowe, 1 puszka brzoskwiń, 1 łyżka kakao, 0,5 szklanki suchego maku.
Jak przyrządzić?
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą pianę z białek. Ciasto plodzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i wyłożyć na blachę. Na to wyłożyć biszkopty posmarowane powidłem, a między biszkopty dać pokrojone plastry brzoskwiń. Na to wylać drugą część ciasta wymieszaną z makiem, a na to znowu biszkopty posmarowane powidłem i brzoskwinie między biszkoptami. Na to wylać białe ciasto.Piec w temp. 180 stopni ok. 50 min.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | anka |