Chayote z warzywami na ciepło

Przepis kulinarny

Składniki:

2 Chayote lub 1 kabaczek, cukinia, 3 pomidory, po 3/4 szklanki fasoli i kukurydzy z puszki 2 ostre papryczki, cebula, ząbek czosnku, sól, pieprz, cynamon, 2 goździki, liscie kolendry, 4 łyżki oliwy.

Jak przyrządzić?

Na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek, dodać rozgniecione goździki, cynamon i posiekane pomidory, kolendre, papryczki, podlać wodą, dusić 5 min., dodać kawałki obgotowanego chayote i cukinii, wsypać osączoną fasolę i kukurydzę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorflinka

Chayote z warzywami na ciepło: Podobne przepisy

Chayote z warzywami na ciepło: wypróbuj również

Powiązane Tematy