Wigilijna kapusta

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg kwaszonej kapusty,
1 kg pieczarek,
1/2 kostki masła,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Ugotować kapustę. Do jeszcze lekko twardej dodać pokrojone pieczarki. Mieszać na małym ogniu. Kiedy i kapusta i pieczarki będą miękkie, odlać wodę (na dnie zostawić ok. 1/2 szklanki) i wrzucić masło. Wymieszać składniki do roztopienia masła. Zdjąć z ognia i przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Uwagi:

Kapista nie może być zbyt kwaśna. Zamiast pieczarek można dodać grzyby (podgrzybki, prawdziwki).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt10 zł
Autorsofii

Wigilijna kapusta: Podobne przepisy

Wigilijna kapusta: wypróbuj również

Powiązane Tematy