Składniki:
2 duze baklazany,
olej do smazenia,
0,5 szkl. tartego sera zoltego,
bulka tarta,
3 jajka,
2 lyzki maki,
sol, pieprz, vegeta.
Jak przyrządzić?
Umyc i obrac baklazany, pokroic na cienkie plastry, obtoczyc w mace i smazyc na goracym oleju. W misce wymieszac tarty ser, jajko, make, vegete, sol i pieprz. Na kazdy plaster baklazana nalozyc lyzke nadzienia i zawinac w rulonik, kazdy krokiet musi miec ksztalt malego walca. W glebokim talerzu rozbc dwa jajka i wymiaszac z odrobina soli. Krokiety zunurzac w jajku i tartej bulcasmazyc na rozgrzanym oleju, az sie zarumienia.
Jak podawać?
Potrawe nalezy podawac goroca z kawalkami jasnego pieczywa. Smacznego.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Porcje | 8-10 |
Autor | beba |