Banan czekoladowy pieczony w skórce

Przepis kulinarny

Składniki:

banany, krem czekoladowy (może być polewa lub krem na kanapki np. nutella, jak kto woli)

Jak przyrządzić?

Wkładamy nieobranego banana do rozgrzanego piekarnika (ok. 170 stopni), pieczemy aż skórka zmieni kolor na całkowicie czarny. Wyjmujemy, rozcinamy skóre wzdłuż, rozchylamy i wypełniamy czekoladą :) I jemy to co w środku :) Do tego mogą być lody, bita śmietana! Polecam!

Uwagi:

Zamiast czekolady każdy inny słodki smak! Smacznego! :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autortuśka

Banan czekoladowy pieczony w skórce: Podobne przepisy

Banan czekoladowy pieczony w skórce: wypróbuj również

Powiązane Tematy