Chłodnik z serwatki

Przepis kulinarny

Składniki:

litr serwatki, 2 jaja, pęczek koperku, pęczek szczypiorku, ogórek świeży lub małosolny, ząbek czosnku, sól

Jak przyrządzić?

Umyty szczypiorek drobno pokroić, posypać solą, jeszcze raz go posiekać, włożyć do naczynia. Ogórek i czosnek zetrzeć na tarce o otworach średniej wielkości. Pokroić drobno koperek. Wszystkie składniki wymieszać i zalać serwatką, przykryć i schłodzić. Przed podaniem do każdego talerza wsypać łyżkę grubo posiekanych jaj ugotowanych na twardo.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autormilla

Chłodnik z serwatki: Podobne przepisy

Chłodnik z serwatki: wypróbuj również

Powiązane Tematy