Grzech w gębie

Przepis kulinarny

Składniki:

szpinak (wg własnych potrzeb),
por,
brokuły,
sos sojowy,
przyprawy

Jak przyrządzić?

Najpierw gotujemy szpinak na parze około 5 min. Wyjmujemy i polewamy sosem sojowym z imbirem. Następnie posypujemy uprażonym sezamem.Gotujemy pory na parze od 5 do 10 min. Wyjmujemy i polewamy klasycznym sosem winegret. Brokuły gotujemy na parze około minuty. Miksujemy: oliwę, sok z limonki, chili, sól, pieprz. Maczamy brokuły w sosie. Polecam - palce lizać!

Jak podawać?

Jako przystawkę lub jako sałatkę do głównych dań.

Uwagi:

Do przyrządzenia tych przystawek niepotrzebny jest żaden talent kulinarny - są bardzo proste i szybkie, dobre na niespodziewane okazje.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
AutorBłażej

Grzech w gębie: Podobne przepisy

Grzech w gębie: wypróbuj również

Powiązane Tematy