Faszerowana rzodkiew japońska - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

4 rzodkwie japońskie,
4 białe kiełbasy,
pasta paprykowa ostra,
świeży majeranek

Jak przyrządzić?

Rzodkiew japońską obrać i pokroić w 5-6-cm kawałki.Wydrążyć środek. Wnętrze posmarować pastą paprykową. Białą kiełbasę wyjąć z osłonki, wymieszać ze świeżym majerankiem, napełnić wydrążoną rzodkiew. Włożyć do miski parowaru i gotować 15 min.

Potrzebne przybory:

Wydrążać rzodkiew najlepiej specjalną łyżeczką.

Jak podawać?

To danie dobrze komponuje się z sosem z mieszanych świeżych grzybów (pieczarki, shitake, boczniaki).Na talerz wylewamy sos grzybowy, na nim układamy po dwa kawałki faszerowanej rzodkwi.

Uwagi:

Jeśli nie mamy świeżego majeranku, możemy użyć suszonego. Należy wówczas pamiętać, aby go rozetrzeć w palcach w celu wydobycia aromatu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorewa barbara

Faszerowana rzodkiew japońska: Podobne przepisy

Faszerowana rzodkiew japońska: wypróbuj również

Powiązane Tematy