Składniki:
4 rzodkwie japońskie,
4 białe kiełbasy,
pasta paprykowa ostra,
świeży majeranek
Jak przyrządzić?
Rzodkiew japońską obrać i pokroić w 5-6-cm kawałki.Wydrążyć środek. Wnętrze posmarować pastą paprykową. Białą kiełbasę wyjąć z osłonki, wymieszać ze świeżym majerankiem, napełnić wydrążoną rzodkiew. Włożyć do miski parowaru i gotować 15 min.
Potrzebne przybory:
Wydrążać rzodkiew najlepiej specjalną łyżeczką.
Jak podawać?
To danie dobrze komponuje się z sosem z mieszanych świeżych grzybów (pieczarki, shitake, boczniaki).Na talerz wylewamy sos grzybowy, na nim układamy po dwa kawałki faszerowanej rzodkwi.
Uwagi:
Jeśli nie mamy świeżego majeranku, możemy użyć suszonego. Należy wówczas pamiętać, aby go rozetrzeć w palcach w celu wydobycia aromatu.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | ewa barbara |