Składniki:
główka endywii, czerwona cykoria, 2 krążki panierowanego camemberta, po 10 dag winogron zielonych i czerwonych, brzoskwinia, jabłko, sok z cytryny, 4 łyżki oliwy, 4 łyżki dżemu z żurawin
Jak przyrządzić?
Camembert układam na blasze wyłożonej pergaminem i piekę 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Endywię i cykorię oczyszczam, opłukuję i kroję na małe kawałeczki i wkładam do salaterki. Owoce myję. Winogrona kroję na połówki, brzoskwinie obieram i wyjmuję pestkę, jabłko kroję w kostkę. Owoce wsypuję do salaterki. Na oliwie podgrzewam delikatnie sok z cytryny i dżem z żurawin, potem, już ostudzone, polewam i mieszam z całą zawartością salaterki.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Autor | alicja |