Składniki:
2 cukinie umyte i pocięte za pomocą obieraczki do warzyw w podłużne paski, mozzarella pokrojona w plastry, papryka czerwona, oliwa z oliwek, czosnkowa kostka smaku, posiekana pietruszka, sól, pieprz, wykałaczki
Jak przyrządzić?
Cukinię obsypujemy przyprawami, dodajemy pietruszkę, trochę oliwy, mieszamy, żeby cukinia była dokładnie obtoczona. Odstawiamy na ok. 15 minut. Po tym czasie na każdym z pasków układamy plaster sera i kawałek papryki, zwijamy w roladki i spinamy wykałaczką. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą, rozkruszamy kostkę czosnkową, układamy pionowo roladki i zapiekamy 15 minut w temp. 180 st. C. Smacznego :)
Uwagi:
Można użyć zwykłego żółtego sera i też jest dobre :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ania z lasu |