Składniki:
- 10 obgotowanych liści kapusty białej lub włoskiej,
- 4 jaja,
- 30 dkg pieczarek,
- mała bułka,
- pół szklanki mleka,
- cebula,
- pół szklanki rosołku,
- vegeta,
- pieprz i sól do smaku.
Jak przyrządzić?
Pieczarki oczyścić, umyć, drobno pokroić i udusić jerazem z posiekaną cebula. Bułkę namoczyć w mleku i lekko odcisnąć.
Jaja ugotowac na twardo, ostudzic, obrać i drobno posiekać.
Wymieszać pieczarki, jaja i bułkę. Przyprawic do smaku.
Następnie na liscie kapusty kładziemy farsz i zawijamy w ruloniki, potem zrumienic na patelni i przelożyc do rondelka, podlać rosołem i dusic pod przykryciem. Mozna również zapiec w piekarniku. Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Zycze smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Autor | nata_21 |