Składniki:
- makaron, wstążki, najlepiej MALMA - jest the best,
- ok. 30 dag wędzonego surowego boczku (zwykły gotowany czy parzony będzie niedobry, musi być wędzony surowy!!!),
- 2 łyżki masła,
- śmietana 18%,
- natka pietruszki.
Jak przyrządzić?
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle.Ugotowany makaron wrzucić na patelnie do boczku, wymieszać i jeszcze trochę podsmażyć.Dodać śmietanę - jeszcze trochę smażyć, mieszając.Na koniec wrzucić posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.Podawać od razu, można posypać żółtym serem.
Potrzebne przybory:
Patelnia, łycha do mieszania a najlepiej dwie.
Jak podawać?
Na gorąco. I pycha odsmażana na drugi dzień!
Uwagi:
Potrawa rewela! Prosta i pycha. Zawsze sprawdzam na nowych znajomych!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Kasica |