Składniki:
- 1,5 szklanki mąki,
- 4/4 szklanki cukru,
- 5 jaj,
- 1/2 kostki masła,
- 2 łyżki stołowe oleju,
- 4 łyżki miodu,
- 1,5 łyżeczki sody,
- 2 łyżki przyprawy do piernika,
- 4 łyżki mleka,
- bakalie,
- karmel: 4 łyzki cukru usmażyć z wodą,
- czekolada do polania,
- wiórki kokosowe.
Jak przyrządzić?
Cukier, żółtka i margarynę utrzeć. Dodać sodę, przyprawę do piernika i stopniowo mąkę.Następnie karmel, mleko i miód, olej , pianę z białek i bakalie. Piec ok 1h na oko. Po wyjęciu z pieca polać czekoladą i posypać wiórkami.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Basia |