Czerwona sałatka do białego mięsa

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kg ziemniaków /ugotować/,
- 2 duże buraki - gotowane,
- 30 dkg surowej kwaszonej kapusty,
- 2 szt. ogórków kwaszonych,
- 2 duże cebule,
- grzybki marynowane,
- sól, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Cebulę, grzybki i ogórki pokroić w kostkę.Ziemniaki rozdrobnić,buraki ugotowane zetrzeć na grubej tarce w paski, dodać kapustę kwaszoną, grzybki marynowane, ogórki, sól, pieprz do smaku i wymieszać. Składniki trzeba tak dobrać do smaku, żeby było pikantne, ale nie za kwaśne.
Całość wymieszać w dużym garnku.

Jak podawać?

Na ciepło, podgrzewając na parze.
Polać sosem własnym z mięsa.
Bez dodawania ziemniaków może służyć jako surówka.

Uwagi:

Nie nadaje się do ryb.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-6
Kalorycznośćśrednio dużo
AutorEWA z Poznania

Czerwona sałatka do białego mięsa: Podobne przepisy

Czerwona sałatka do białego mięsa: wypróbuj również

Powiązane Tematy