Rissotto z indykiem i ananasem

Przepis kulinarny

Składniki:

- 60 dag piersi z indyka,
- 25 dag ryżu,
- 1 puszka mandarynek,
- 1 puszka ananasów,
- 1,5 łyżki masła lub margaryny,
- 2 łyżeczki przyprawy curry (łagodnej),
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

1. Ryż gotować ok. 15- 20 minut, wyłożyć na sito, odsączyć.

2. Owoce z puszki odsączyć z zalewy, zalewę ananasową zostwić. Owoce pokroić w małe kawałki.

3. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w małą kostkę i usmażyć na maśle. Dodać curry, ryż, owocę i zalewę z ananasów. Doprawić solą i pieprzem.

4. Wszystko wymieszać i chwilkę podrzewać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Autornutella

Rissotto z indykiem i ananasem: Podobne przepisy

Rissotto z indykiem i ananasem: wypróbuj również

Powiązane Tematy