Składniki:
- wędliny wszelkiego rodzaju pozostałe po imprezie (najlepiej jakies szynkowe itp),
- 6-8 jajek,
- słoiczek chrzanu,
- ocet,
- sól,
- pieprz,
- cukier.
Jak przyrządzić?
Wędliny kroimy w duze plastry, jajka gotujemy na twardo i kroimy na cwiartki.
Do słoiczka chrzanu dodajemy lyzke octu, 2 lyzeczki cukru, sól pieprz i dokładnie mieszamy.
Nastepnie zalewamy chrzanem w misce wedliny i jaja i dokładnie mieszamy. Odstawiamy pod przykryciem do lodówki na noc.
Jak podawać?
Podawać z grubą kromą chleba.
Uwagi:
Super sprawa (mimo moze nieatrakcyjnosci wygladu kto zrobi wie o czym mowie :). Własnie na drugi dzien po wielkim obżarstwie. Ostre i bardzo "ożeźwiająco-trzeźwiące".
Polecam :)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | marlowe_ |