Składniki:
- pęczek kolendry,
- biala cebula,
- dwa pomidory,
- papryczka jalapeno.
Jak przyrządzić?
Peczek kolendry siekamy na drobno, pomidory i jalapeno kroimy w mala kosteczke, dodajemy biala cebule posiekana w drobna kosteczke (ile kto lubi). Skladniki mieszamy, dodajemy odrobinke soli i pieprzu. Do smaku mozna dodac odrobine soku z limonki. Gotowe!
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, ostry noz i miseczka do podania salsy.
Jak podawać?
Salsa swietnie smakuje z czipsami Nachos oraz z kawalkami tortilli smazonymi na glebokim tluszczu.
Uwagi:
UWAGA! PRZY KROJENIU JALAPENO NIE DOTYKAC TWARZY! BARDZO PIECZE!!! PO KROJENIU UMYC DOKLADNIE RECE!
Zamiast kolendry rownie dobrze mozna uzyc natke pietruszki.
Salse mozna wymieszac z serkiem, np. Rama Cream Bonjour naturalny!
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Isla Mujeres |