Sk艂adniki:
- 2 paczki krakersow,
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka maki,
- 1 litr mleka,
- 1 kostka masla lub margaryny,
- 3 zoltka cukier waniliowy.
Jak przyrz膮dzi膰?
Z 1 litra mleka odlac szklanke reszte mleka zagotowac z maslem i cukrem. Wszklance zimnego mleka rozpuscic make i zoltka, rozetrzec i wlac do gotujacego sie mleka mieszajac.
Blache wylozyc krakersami jeden gesto obok drugiego, zalac goraca masa i przykryc gesto krakersami. Wierzch posypac cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym. Czas pryrzadzania okolo 20 min.
Pycha. SMACZNEGO!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | polka |