Składniki:
Biszkopt z ok. 5-6 jaj - przepis znajdziesz w innych moich przepisach.
Krem:
masło - kostka,
2 jajka,
4 łyżki cukru, cukier waniliowy,
alkohol, można dodać orzechy mielone lub wiórki kokosowe.
herbatniki + alkohol + lukier
Jak przyrządzić?
Pieczemy biszkopt. Gdy będzie gotowy, robimy krem. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, masło ucieramy, dodając powoli masę jajeczną. Można dodać troszkę alkoholu oraz bakalie, jak ktoś lubi.Biszkopt smarujemy kremem, na to kładziemy herbatniki maczane w alkoholu. Górę każdego herbatnika dekorujemy lukrem i możemy dać rodzynkę do ozdoby lub wiórki kokosowe.Polecam! Wstawić do lodówki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | kaka |