Składniki:
1/2 kg krewetek, 1 główka sałaty kruchej, 2 pokrojone pomidory, 1 pokrojony ogórek, 1/4 szklanki pokrojonych oliwek, 1 pokrojona zielona długa papryka, 1/4 kg sera feta (rozdrobnionego), 125 ml greckiego dressingu
Jak przyrządzić?
Przegotować krewetki 3-5 min w osolonej wodzie, zdjąć skorupki z ogonkami.Wymieszać wszystkie składniki w misce i polać to dressingiem (już nie mieszać!).
Potrzebne przybory:
garnek, sitko, nóż, deska do krojenia, miska
Jak podawać?
Oczywiście na zimno.
Uwagi:
Jeśli ktoś lubi, to można spryskać sałatkę również sokiem z cytryny.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 201 |
Autor | mirek rogalski |