Składniki:
1/2 kg makaronu muszelki (średnie), 150 g gotowych krewetek, 4 pokrojone liście selera naciowego, 1 pokrojona cebula, 2 łyżki pokrojonego kopru, 3 łyżki jogurtu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżeczki miodu (w miarę możliwości niesłodzonego)
Jak przyrządzić?
Ugotować makaron.W misce do sałatek wymieszać krewetki, seler, cebulę i koper.W osobnej misce wymieszać jogurt, musztardę, sok z cytryny,miód, mieszać do jednolitej masy.Przelać to do makaronu i wymieszać.Odstawić do lodówki na 1 godz.
Potrzebne przybory:
garnek, sitko, miski, deska do krojenia
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 313 |
Autor | mirek rogalski |