Składniki:
6 dość grubych plastrów schabu bez kości, duża śmietana 18%, Gorący Kubek Knorr: cebulowa x 2, krem z borowików x 1
Jak przyrządzić?
Schab lekko rozbić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Do śmietany dolać 1/4 szklanki zimnej wody, wsypać gorące kubki (sam proszek :) i wymieszać. Śmietaną zalać schab i wstawić do piekarnika na mniej więcej 50 minut.Danie szybkie, pyszne i pachnące. :)
Jak podawać?
Ja podaję schab z ziemniakami z wody i najczęściej z marynowanymi grzybkami.
Uwagi:
W tym sosie robiłam też inne mięso (drób, karkówkę), ale schab zdecydowanie jest najlepszy!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | milcik |