Składniki:
0,5 kg makaronu spaghetti, słoiczek koncentratu pomidorowego, 5 ząbków czosnku, 1-2 średnie cebule, mąka, ok. 0,4 kg mięsa mielonego wieprzowego, 1 wędzona nieduża makrela lub ryba w puszce, sól, pieprz, odrobina cukru, papryczki pri pri, czuszki, ew. ostre jakieś w occie, ser żółty tarty - im więcej, tym lepiej.
Jak przyrządzić?
Mięso obsmażyc na oleju, dodać posiekaną cebulkę, i czosnek. W garnku przygotować sos: koncentrat rozmieszać z wodą, zagotować, zaprawić mąką, dodać sól, pieprz, cukier. Zagotować. Do mięsa dodać rybę rozdrobnioną i papryczki posiekane. Przesmażyć chwilę. Dolać sos pomidorowy. Ugotować makaron. Odcedzić. Włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem, posypać żółtym serem. Pycha.
Uwagi:
Nie sądziłam, że połączenie ryby i mięsa może być tak rewelacyjne w smaku. A przepis zmodyfikowałam sama.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | średni |
Autor | hanka |