Składniki:
plastry szynki drobiowej (o dużym przekroju),
twarożek dietetyczny lub wiejski,
papryka konserwowa,
ogórek konserwowy,
szczypiorek,
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Serek mieszamy z pokrojoną w drobną kostkę papryką i ogórkiem, doprawiamy do smaku, dodajemy posiekany szczypiorek. Masę kładziemy na plastrach szynki i formujemy zgrabne roladki. Oto cała filozofia!
Jak podawać?
Na świeżych i kruchych liściach sałaty. Najlepsze do tego ciemne pieczywo, ale to kwestia gustu.
Uwagi:
Polecam szczególnie dla osób odchudzających się w wersji light, na śniadanie lub kolację. Dla pozostałych porządny biały polski ser!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mała, jeśli ser ma 3% tłuszczu |
Autor | Puszka |