Składniki:
10 skrzydełek,
150 ml słodkiej śmietanki,
dużo natki pietruszki,
sól, pieprz, marynata do drobiu,
tłuszcz
Jak przyrządzić?
Ze skrzydełek odcinamy końcówki, myjemy skrzydełka, solimy, pieprzymy, doprawiamy marynatą i odstawiamy na pół godziny.Skrzydełka podsmażamy na złoty kolor po obu stronach, następnie podlewamy przegotowaną wodą, ok. 400 ml i dusimy ok. 45 min. W tym czasie skrzydełka "wchłaniają" wodę.Polewamy skrzydełka śmietanką i posypujemy pietruszką.
Jak podawać?
Podawać z ryżem i najlepiej z sałatą.
Uwagi:
Z jedzeniem jest trochę "paprania", więc nie polecam na elegancką kolację. Ale danie palce lizać - dosłownie!
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | średni |
Autor | edith136 |