Składniki:
dwie zupki chińskie ostre,
1/2 puszki kukurydzy,
1/2 puszki groszku,
por,
1/2 ogórka świeżego,
papryka konserwowa (ok. 5 kawałków),
kapusta pekińska (ok. 5 liści),
szczypiorek,
3 ząbki czosnku,
1/2 szkl. jogurtu naturalnego,
1/2 szkl. majonezu Winiary,
sól,
pieprz
Jak przyrządzić?
Makaron z zupek chińskich zalać wrzątkiem (na 3 min) i odcedzić. Ogórek, kapustę, por, paprykę pokroić w kostkę, szczypior drobno. Dodać groszek i kukurydzę. Wszystko do miski i zalać sosem z:jogurtu, majonezu, wyciśniętego czosnku, wszystkich dodatków z zupek, soli, pieprzu.
Uwagi:
Jest przepyszna, nie mogłam się nią najeść.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ewakapucha |