Składniki:
0,5 kg mąki,
1/2 kostki drożdży,
1 szklanka letniej wody,
mała płaska łyżeczka soli,
2 łyżeczki cukru,
przyprawa do pizzy,
keczup łagodny,
koncentrat pomidorowy,
ser
Jak przyrządzić?
Drożdże, troszkę soli, cukier i 1/2 wody wymieszać. Odstawić na jakieś 10-15 minut. Następnie do miski wsypać mąkę, sól, wlać drożdze i resztę wody i wyrobić ciasto. Nie dolewać wody, bo ciasto będzie twarde, ewentualnie wsypywać tylko mąkę. Po wyrobieniu ciasto na blachę, posmarować mieszanką keczupu z koncentratem i posypać serem, najlepiej zmieszać 3 gatunki, gdzie jeden z nich bedzie lekko słony. Piec w temp. 220 st. 8-15 minut. Smacznego:)
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | gremi3 |