Pieczarki z grilla z zieloną pietruszką

Przepis kulinarny

Składniki:

pieczarki 1/2 kg, oliwa lub olej 100 ml (jaki jest akurat w domu), natka pietruszki, sok z 1/2 cytryny

Jak przyrządzić?

Ścinamy nóżki pieczarek na równo z łebkiem, w ten sposób leżą lepiej na grillu. Mieszamy olej, posiekaną pietruszkę i sok z cytryny. Tym polewamy pieczarki. Dobrze i szybko wymieszać, zanim pieczarki nasiąkną marynatą i nie będzie ich z czym mieszać. Po 20 min można grillować - kilka minut z każdej strony na mocnym ogniu powinno wystarczyć.

Jak podawać?

Można jako dodatek do mięs albo na każdą okazję.

Uwagi:

Pieczarek nie trzeba obierać, wystarczy dobrze umyć i osuszyć. Ilość pietruszki każdy jak lubi. Czas grillowania zależy: po kilku minutach można już jeść, ale można też trochę przedłużyć.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autorfilip z konopi

Pieczarki z grilla z zieloną pietruszką: Podobne przepisy

Pieczarki z grilla z zieloną pietruszką: wypróbuj również

Powiązane Tematy