Składniki:
Kapusta pekińska, 2 podwójne filety z kurczaka, 2 czerwone cebule, puszka kukurydzy, pęczek rzodkiewki, curry.
Sos: sos tzatziki, 5 ząbków czosnku, śmietana homogenizowana, 2 łyżki majonezu
Jak przyrządzić?
Filety opłukać, oczyścić, pokroić na nieduże kawałki, wrzucić na rozgrzany olej, wsypać curry i łyżkę vegety. Usmażyć i ostudzić.Kapustę poszatkować, kukurydzę odsączyć, rzodkiewkę pokroić w kostkę, cebulę w piórka.Przygotować sos: 2 łyżki sosu tzatziki, przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać ze śmietaną i dwiema łyżkami majonezu. Połączyć sos z surówką. Wymieszać. Na koniec dodać usmażonego kurczaka. Wymieszać.
Jak podawać?
Sałatkę podawać z frytkami.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Czarna Mamba |